Descriere
Pepene galben, citrice și ardei
Strugurii au fost culeși manual la început de septembrie dintr-o plantație de Sauvigon Blanc de 14 ani. Producția totală a fost de 8 tone/ ha. După pre-selecție strugurii au fost desciorchinați și presați imediat, mustul clarificandu-se gravitațional peste 24 ore.
Vinul a fermentat în cisternă de inox cu drojdii selecționate, la temperatura controlată de 16-17 grade. După fermentație a rămas pe drojdii fine timp de 6 luni înainte să fie filtrat și îmbuteliat.
Sauvignon-ul Blanc are o culoare tânăra, galben deschis cu reflexe verzui, note tipice de soc, ardei, pepene cantalup.
În gust prezintă un corp mediu echilibrat de o aciditate poaspata și de o cantitate mică de zahăr rezidual de 8 grame. Post gustul este mediu și ușor tonic.
- Tipologie: alb, demisec
- Regiune: Oltenia – Drăgășani
- 13% vol. alc.
- Soi: Sauvignon Blanc
- Producție: 5.000 sticle (0,75 l)